Gode råd om jagtriffel

Danmarks Jægerforbunds jagtfeltskydning med jagtriffel har til formål at fremme jagtriffelskytters dygtiggørelse i skydning i terræn under så jagtrelevante forhold som muligt. Der lægges ved denne skydning vægt på at øge riffelskyttens rutine i skud til mål på forskellige afstande og under tidspres. Endvidere tilstræbes at opøve brugen af gode skydestillinger og hjælpemidler. Inden køb er det godt at kende sit behov. Hvilken type jagt skal våbnet bruges til - og hvor henne, er to overordnede spørgsmål, der må tages stilling til.

 

Købet bør overvejes. Et jagtgevær eller riffel har man i mange år, så det kan godt betale sig at overveje købet grundigt. Såfremt våbnet blot skal bruges til jagt på råvildt i Danmark, kan det med fordel betale sig at købe en mindre kaliber, som også er lettere at håndtere. Er ønsket derimod at jage kronvildt eller andre større dyr i udlandet, bør der vælges et større og mere kraftfuldt våben. Budgettet begrænser normalt mulighederne

 

Ammunition til en riffel.

For at undgå at anskyde større dyr, kræver det brug af en riffel med korrekt ammunition. Til for eksempel kronvildt eller dåvildt, skal kuglevægten mindst være 139g og med anslagsenergi på mindst 2700J.