Stærke brands - stærke produkter
Danmarks største grossist indenfor jagt og outdoor
+80 forhandlere over hele landet

BioAmmo

BioAmmo patronen fremstilles under de strengeste krav til kvalitet og ydeevne, og materialevalget imødekommer de fremtidige krav til bæredygtighed idet man anvender miljørigtige materialer i stål og bionedbrydelige patronhylstre og haglskåle.

BioAmmo

Her på siden kan du finde hele vores udvalg af produkter fra BioAmmo.

Visionen bag BioAmmo

I Segovia i Spanien ligger BioAmmos specialbyggede fabrik, der med den nyeste teknologi og fremstillingsprocesser producerer helt plastfri og nedbrydelige patroner, der er udviklet efter mange års forskning.

Hele produktionsprocessen er computerstyret, hvilket sikrer høj kvalitet, ydeevne og pålidelighed.

Hvad gør BioAmmo’s patroner så unikke?

BioAmmos patronhylstre og etuier er fremstillet af et AAA-patenteret vegetabilsk biopolymermateriale, der ikke kun er biologisk nedbrydeligt, men til med biokomposterbart. Derfor efterlader de absolut ingen giftige rester, efter at de er fuldstændigt biologisk nedbrudt til kuldioxid, vand, mineralsalte og nye mikrobielle cellulære bestanddele (biomasse).

Den biologiske nedbrydningsproces er ren og lugtfri, da materialet forbruges af mikroorganismer, svampe og alger (der er rigeligt til stede i det naturlige miljø).

Man behøver blot at begrave dem, smide dem ud med det organiske husholdningsaffald eller i kompostbunken.

De nedbrydes biologisk på overfladen, dog lidt langsommere, da der er færre mikroorganismer.

BioAmmos patroner kan opbevares under normale klimatiske forhold i mindst 5 år.

Under tempererede forhold vil BioAmmo’s ammunition bionedbrydes inden for cirka to år gennem den enzymatiske virkning af naturligt forekommende bakterier. De er 100% fri for plastik.

Bioammo – et produkt, der indhenter fremtiden

Den spanske patronfabrikant BioAmmo har AAA verdenspatent på et specialdesignet bioplast materiale til anvendelse i patroner. Et materiale, der besidder unikke egenskaber i styrke, smidighed og samtidig er bionedbrydelig.

Både haglskål og patronhylster er af 100% organisk og vegetabilsk oprindelse, og udleder derfor ikke giftstoffer eller mikroplast, der belaster miljøet hverken i vand eller på land, og påvirker således heller ikke flora eller fauna i negativ retning.

Nedbrydningstiden på et hylster, eller en haglskål, afhænger af miljøet de ligger i, da det kræver både fugt og jordbakterier at nedbryde bioplasten.

Naturligvis skal man altid samle sine patronhylstre op, da der ingen grund er til at lade disse ligge og skæmme i naturen. Det er sværere med haglskåle. Derfor er det godt at vide, at et patronhylster eller en udskudt haglskål, man ikke kan finde og tage med hjem til affaldsspanden, giver minimalt miljøbelastning.